Despre institutul YZ...

Bine ați venit la Institutul YZ

Cluj-Napoca este centrul tinerilor maghiari din Transilvania de zeci de ani. Peste 15.000 de studenți, mii de elevi și familii tinere maghiare trăiesc aici, orașul fiind o bază importantă pentru comunitatea maghiară din Transilvania. Din punctul de vedere al identității maghiarilor din Transilvania este foarte importantă relația celor care s-au stabilit aici în ultimul deceniu și a celor care vor veni la Cluj în viitor cu națiunea și limba lor maternă. Sarcina noastră este să cercetăm relațiile sociale, economice și culturale ale comunității maghiare.

Misiune

Institutul YZ dorește să contribuie la capacitatea de management al proiectului organizațiilor de tineret din Cluj-Napoca, cu fondul său instituțional. Pe lângă cercetare, obiectivul său strategic este coordonarea și susținerea programelor culturale, intelectuale, de tineret și economice ale generației milenarilor din Cluj. Institutul promovează dezvoltarea profesională a organizațiilor sale civile, ale tinerilor și a celor științifice, construiește o rețea, servește ca centru de cunoaștere, eliberând astfel resursele de talent și de organizare a comunității.

MIK

Centrul de Tineret Maghiar își propune să susțină un cadru complementar celui instituțional pentru dezvoltarea academică și profesională a tinerilor din societatea civilă, din organizațiile nonguvernamentale. Are ca scop susținerea evenimentelor culturale,  profesionale, de tineret și economice Clujene dar și a celor care nu au avut până acum această șansă.
Își ajută partenerii din societatea civilă, ONG-uri studențești să progreseze profesional, construiește rețele și întreține parteneriate, își propune să fie un centru de cunoaștere și profesionalism ajungând astfel să creeze un context instituțional pentru dezvoltarea academică științifică și pentru activitatea de formare a comunităților.


Comunitatea Centrului de Tineret Maghiar în 2018 a numărat:
1 spațiu comunitar, 70 de organizații, 320 de evenimente, 89.300 de beneficiari, 9.446 deținători de A card, 2294 de organizatori și voluntari, 14 de tineri reprezentanți în consilii, 209 apariții media, 216.000 de ziare Igen, tessek! Da, poftiți!, 6847 urmăritori pe Instagram, 53.520 urmăritori pe Facebook și 3118 de semnături pentru susținerea inițiativei Minority Safepack.

Momentan pagina asta nu are nici o postare! Vă așteptăm înapoi cât mai curând!
Cluj. Comunitate. Viitor

Institutul YZ

Ai idei?
Putem să te ajutăm cumva?